VIDEO: 1000ste basisschoolleerling maakt kennis met techlab

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/11/2023 om 16:00
Laatst bewerkt op 17/11/2023 om 22:14

Zo'n 1000 basisschoolleerlingen brachten de afgelopen maanden een bezoek aan het techlab in Heerlen, een ruimte in het Vista College waar techniek en wetenschap in een proef onder de aandacht worden gebracht.

Het Techlab is een samenwerkingsverband tussen de onderwijsstichtingen Movare, Innovo, Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVOPL) en Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

De pilot om kinderen kennis te laten maken met de wereld van techniek en wetenschap is volgens Lars Goertzen van Movare nu al geslaagd.  "Het feit dat we acht maanden geleden begonnen zijn en 1000 leerlingen hebben weten te trekken, wil zeggen dat er een enorme behoefte ligt om iets met techniek te doen."

En dat was hoognodig volgens Goertzen. "De statistieken spreken voor zich. De afgelopen jaren is het aantal kinderen dat kiest voor een richting in de techniek stukken kleiner geworden. Dit initiatief is er om de techniek en wetenschap weer te promoten onder de basisschoolleerlingen."

Goertzen hoopt dat de gelden waarmee het techlab-initiatief is opgezet structureel kunnen worden. "De kinderen krijgen voordat ze hier naartoe komen op school al enig voorbereidingswerk. In het techlab gaan ze dan écht aan de slag en vervolgens terug op school is er nog een stukje reflectie. Het is te hopen dat nog meer leerkrachten de ruimte krijgen en de weg naar het techlab voor ze open ligt om nog meer kinderen kennis te laten maken met de wereld van techniek en wetenschap."

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties