Veteranenmonument opnieuw vernield, man aangehouden

foto: Ger van der Wijst
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 15/09/2023 om 10:24
Laatst bewerkt op 15/09/2023 om 11:11

Het veteranenmonument in het Vijverpark in Brunssum dat zaterdag zou worden onthuld is woensdag voor de tweede keer vernield. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden.

Dat meldt Ger van der Wijst van de gemeente Brunssum aan ZO-NWS.

Met behulp van camerabeelden is de politie de verdachte op het spoor gekomen. Het gaat om een 50-jarige verwarde man, die enkele dagen in de Parelstad zou rond zwerven. Hij zou het monument hebben bekrast. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter.

Of de verdachte ook verantwoordelijk is voor de eerste vernieling, is niet duidelijk. "Aan de aard van de vernielingen is het mogelijk dat de verdachte ook verantwoordelijk is voor de eerste vernieling, maar hier is geen onomstotelijk bewijs voor. Ook de eerste eerste vernieling heeft niets te maken met baldadige streken van jongeren, zoals diverse bewoners vermoedden op social media", aldus Van der Wijst.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties