Verzoek tot spoedschorsing voor veroordeelde advocaat Heerlen

Foto:iStock
Gepubliceerd op 4/11/2021 om 21:14
Laatst bewerkt op 5/11/2021 om 14:22

Hans Vogels, deken van de Orde van Advocaten Limburg, heeft donderdag een verzoek tot spoedschorsing gedaan bij de Raad van Discipline in Den Bosch voor de Heerlense advocaat J.M. Hij werd deze week veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, vanwege belastingfraude en verduistering. 

"Deze veroordeling door de strafrechter waar ik kennis van heb genomen, raakt de kernwaarde integriteit waarop je bij advocaten moet kunnen vertrouwen. Meer heb ik niet nodig om een tuchtklacht in te dienen. Het verzoek tot spoedschorsing heb ik gedaan omdat het nog enige tijd kan duren voordat de tuchtzaak behandeld gaat worden”, legt Vogels desgevraagd verder uit. 

De veroordeelde Heerlense advocaat maakte zich volgens de rechtbank Oost-Brabant onder andere schuldig aan het verduisteren van geld. De raadsman haalde in een periode van een half jaar bijna 50 mille af van de bankrekening van een bejaarde vrouw, zonder dat hij daar goede redenen voor kon opgeven.

Volgens bronnen gaat de Heerlense advocaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling, maar zijn raadsman wil hier vooralsnog niks over zeggen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties