Vervallen trap Schutterspark wordt van beton en duurder

Foto © ZO-NWS | Jos Janssen
Gepubliceerd op 5/07/2022 om 10:37
Laatst bewerkt op 5/07/2022 om 10:57

De vervallen trap in het Schutterspark wordt verwijderd en vervangen door een betonnen exemplaar. Ook wordt de trap iets duurder dan de geraamde 150.000 euro, schrijven burgemeester en wethouders van Brunssum in een brief aan de raad.

De trap leidde voeger naar het hoger gelegen deel van het Schutterspark, waar nu het Blotevoetenpark en het klimbos liggen. De trap raakte echter steeds verder in verval en om ongelukken te voorkomen werd deze ruim een jaar geleden met hekken afgezet.

De gemeente liet onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een nieuwe trap van hout of betonnen balken of prefab elementen. Vanwege de lange levensduur is gekozen voor betonnen balken. De gemeenteraad maakte eerder 150.000 euro vrij. Dat blijkt nu onvoldoende en de verwachting is dat het budget met maximaal 5 procent wordt overschreden.

Het aanleggen van een betonnen trap is echter niet zonder meer mogelijk binnen het bestemmingsplan. Zodra een flora- en faunaonderzoek is afgerond kan hiervoor een aanlegvergunning aangevraagd worden. Het college verwacht dat de trap in december gebouwd kan worden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties