Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt 240 uur taakstraf

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/10/2022 om 10:05
Laatst bewerkt op 10/10/2022 om 10:28

Danny S. die in juni 2018 op de Mensheggerweg in Landgraaf een groep festivalgangers aanreed, krijgt in hoger beroep een taakstraf van 240 uur. De aanrijding leidde tot één dode en drie zwaargewonden. 

Ook krijgt hij een rijontzegging van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. De rechtbank Limburg legde hem eerder een taakstraf op van 120 uur, maar het openbaar ministerie ging in hoger beroep omdat ze de straf te laag vond.

Volgens het hof staat vast dat de man 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend' heeft gereden. Daarmee komt de rechter tot de conclusie dat S. schuld heeft aan het ongeluk.

Het hof wijst erop dat S. de groep tot twee maal toe niet gezien heeft terwijl andere bestuurders de groep wel zagen. Ook had hij rekening moeten houden met mogelijke voetgangers en zijn rijgedrag moeten aanpassen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties