Veroorzaker dodelijk ongeluk Euregioweg had teveel gedronken

foto: Nifoma
Gepubliceerd op 13/12/2021 om 14:59
Laatst bewerkt op 13/12/2021 om 15:23

De Landgravenaar (29) die op de Euregioweg in Heerlen in augustus vorig jaar een ernstig ongeluk veroorzaakte waardoor zijn bijrijder overleed, had op dat moment teveel gedronken. Dat bevestigt justitie desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

"Deze verdachte was onder invloed van alcohol ten tijde van het ongeval", legt justitiewoordvoerster Renate Peters verder uit. "Deze zaak is klaar om inhoudelijk behandeld te gaan worden. Wanneer dit gaat gebeuren, dat is op dit moment nog niet bekend." 

Het eenzijdige ongeval op de Euregioweg in Heerlen vond plaats op zondagochtend 30 augustus rond 3.15 uur. De auto van de Landgravenaar raakte de macht over het stuur kwijt nadat hij een verkeersbord raakte en botste met zijn auto tegen een hoogspanningsmast.

Zijn bijrijder, een 39-jarige man uit Kerkrade, kwam hierbij ter plaatse om het leven. De bestuurder zelf raakte gewond en moest uit het wrak bevrijd worden. Zijn advocaat Luuk Dacier wilde geen reactie geven. "In dit stadium onthoud ik me nog van ieder commentaar." 

Reclame

Advertenties