Veroordeelde zoon Brunssumse explosie stapt naar gerechtshof

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 21/02/2024 om 08:27
Laatst bewerkt op 21/02/2024 om 09:07

Een Brunssumer die dinsdag is veroordeeld tot twee jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk voor het veroorzaken van een explosie op een woonwagenkamp, gaat in hoger beroep. Dat laat zijn advocaat Peter van Geelkerken weten aan ZO-NWS. 

Op 19 februari 2021 ging het fout in schuurtje op een woonwagenkamp aan de Rembrandstraat in Brunssum. Bij de explosie raakten de twee verdachten, vader en zoon, zwaargewond. Uit politieonderzoek bleek dat in de schuur een drugslab was waar butaan-hasjolie werd geproduceerd.

De rechter was van mening dat de mannen onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam hebben gehandeld. Bij het proces om butaan-hasjolie te maken, worden gasflessen leeggespoten in een extractor. Hierdoor wordt de kans op een ontploffing groot.

"Ik heb meteen hoger beroep aangetekend, want ik ben het helemaal niet eens met de veroordeling. Er was immers vrijspraak gevraagd door de officier van justitie", aldus Van Geelkerken. 

De advocaat van de veroordeelde vader in deze zaak was niet bereikbaar voor commentaar. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties