Veroordeelde huisarts meldt zichzelf bij politie na arrestatiebevel

foto: iStock
Gepubliceerd op 29/03/2024 om 11:29
Laatst bewerkt op 29/03/2024 om 11:39

De Brunssumse huisarts Sebastiaan van P. tegen wie vorige week een arrestatiebevel is uitgevaardigd na veroordeling voor verkrachting van vier patiëntes, zit achter slot en grendel. De man heeft zich dinsdag zelf bij de zedenpolitie in Roermond gemeld.

Het gerechtshof in Den Bosch vaardigde vorige week een arrestatiebevel uit tegen de huisarts, die op dat moment zelf niet in de zittingzaal aanwezig was, zodat hij onmiddellijk zijn straf zou gaan uitzitten. Het hof legde hem 7 jaar cel en een beroepsverbod van 14 jaar op voor vier verkrachtingen. 

Van P. heeft cassatie ingesteld bij de Hoge Raad. Tegen de huisarts lopen nog meerdere procedures. Komende maand doet het tuchtcollege uitspraak over het opleggen van een blijvend beroepsverbod na een verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties