Veroordeelde Heerlense advocaat door tuchtrechter uit ambt gezet

Gepubliceerd op 2/12/2021 om 17:20
Laatst bewerkt op 2/12/2021 om 17:29

Advocaat J. M. (47) Heerlen, die onlangs werd veroordeeld voor belastingfraude, is door de Raad van Discipline geschrapt van het tableau. Dat houdt in dat hij uit zijn ambt is gezet en dus zijn beroep niet meer mag uitoefenen. 

De raadsman maakte zich volgens de rechtbank Oost-Brabant onder meer schuldig aan het verduisteren van geld. Ook haalde hij in een halfjaar tijd een kleine 50 mille af van de bankrekening van een bejaarde vrouw.

M. heeft inmiddels hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank, zo meldde zijn raadsman Serge Weening eerder aan deze omroep. Hans Vogels, deken van advocaten Limburg, diende enkele weken geleden na de veroordeling van de Heerlense advocaat een klacht in bij de tuchtrechter. Die heeft dus nu een beslissing genomen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties