Veroordeelde 'doodskistman' Oirsbeek zit thuis in plaats van in cel

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 11/08/2022 om 13:33
Laatst bewerkt op 11/08/2022 om 13:59

De door de Hoge Raad enige tijd geleden tot vier maanden cel veroordeelde Piet van der Molen uit Oirsbeek, hoeft voorlopig nog niet achter de tralies. Hij staat op een wachtlijst, laat zijn advocaat Björn Jegers donderdag weten aan ZO-NWS. Van der Molen verborg vanaf 2013 zijn overleden moeder Gerda jarenlang in zijn eigen huis. 

Het lichaam, dat was verborgen in een zelfgemaakte kist, werd dik 2,5 jaar later pas bij toeval ontdekt op een kamer op de bovenverdieping. Van der Molen werd door de rechtbank in eerste instantie veroordeeld tot een half jaar cel. Het gerechtshof maakt daar later tien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, van. De Hoge Raad verminderde dat aantal met twee weken celstraf.

Vooralsnog verblijft Piet van der Molen echter niet achter slot en grendel. "Mijn cliënt komt in aanmerking voor de zelfmeldersprocedure. Dat houdt in dat hij op een wachtlijst is gezet. Wanneer hij een oproep krijgt, dan hoort hij waar én wanneer hij zich in welke bajes zich precies moet melden. Dit geldt zeker niet voor elke veroordeelde, dus in deze is dit prettig voor cliënt", aldus Segers. 

De veroordeelde Oirsbekenaar moet het ten onrechte opgestreken pensioen van zijn moeder, tientallen duizenden euro's, ook terugbetalen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties