Vernielingen bij derby in stadion Roda hersteld, kosten 20 mille

Foto: X
Gepubliceerd op 1/03/2024 om 11:17
Laatst bewerkt op 1/03/2024 om 11:34

Roda JC heeft het door MVV-fans vernielde sanitair en de bijbehorende toiletten in het Parkstad Limburg Stadion tijdens de onderlinge derby in november vorig jaar, laten herstellen. De kosten hiervan bedragen om en nabij de 20.000 euro. Dat bevestigt algemeen directeur Jordens Peters van de Kerkraadse club tegenover ZO-NWS. 

"Alles wat vernield werd, is nu nieuw gemaakt en dus klaar voor gebruik. De rekening gaat naar MVV", legt Peters verder uit. De vernielingen werden tijdens de wedstrijd Roda JC-MVV aangericht in het zogeheten uitvak en onderliggende toiletruimte door bezoekende supporters.

Het slopen van de toiletten leidde tot een forse lekkage. Een deel van de catering zat daarna zonder water. De Maastrichtse hooligans sloopten ook stoeltjes op de bezoekerstribune. Dankzij opgehangen netten, lukte het niet die op het veld te gooien.

Gevolg van deze rellen is dat er de komende drie jaar geen uitpubliek welkom is tijdens de onderlinge burenruzies tussen de aartsrivalen Roda JC en MVV, zowel in Kerkrade alsook in Maastricht. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties