Verkrachtingszaak hoogbejaarde 'misbruikopa' maanden uitgesteld

Gepubliceerd op 28/04/2021 om 14:36
Laatst bewerkt op 28/04/2021 om 14:47

De rechtszaak tegen een negentigjarige man uit Sittard, die door justitie verdacht van het zeven jaar lang verkrachten van en het ontucht plegen met zijn minderjarige achterkleindochter, is deze week noodgedwongen uitgesteld. Reden hiervoor is dat de verdachte de dagvaarding niet had ontvangen. Dat bevestigt Kasper Regter, advocaat van het slachtoffer, tegenover ZO-NWS. 

"Ik zat maandag samen met het slachtoffer en haar ouders maandag in een zittingzaal van de rechtbank van Roermond voor de inhoudelijke behandeling in deze zaak, maar die kon niet doorgaan omdat de verdachte, die er zelf niet was, de dagvaarding niet had ontvangen", legt Regter verder uit. 

"Hierdoor heeft de rechter moeten besluiten dat deze rechtszaak voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Bijzonder pijnlijk voor mijn cliënte is dit natuurlijk, want zij moet hierdoor wachten", aldus de Heerlense advocaat in een reactie. De seksuele praktijken zouden bij verdachte B. thuis hebben plaatsgevonden. 

Het seksueel misbruiken van het meisje ging volgens justitie door van begin 2009 tot eind december 2015, maar kwam later pas aan het licht toen het slachtoffertje seksuele voorlichting op school kreeg. Het Sittardse meisje besloot hierna met haar ouders te gaan praten en die stapten naar de politie om aangifte te doen.

Tijdens dit uitgebreide onderzoek is naar voren gekomen dat het meisje, dat vier jaar was toen het seksueel misbruik begon, vaker op bezoek ging bij haar overgrootvader die om de hoek bij haar woonde in Sittard. Pas toen het kind tien jaar was, stopten volgens de opsporingsdiensten de seksuele praktijken.  

Volgens bronnen rondom het rechercheonderzoek heeft de verdachte Sittardenaar zich tot nu toe tijdens de politieverhoren altijd op zijn zwijgrecht beroepen. Hem is door het Openbaar Ministerie (OM) het plegen van seksuele handelingen met binnendringen en het plegen van ontucht met het kind ten laste gelegd.

Advertenties