Verkrachting verstandelijk beperkte vrouw: twee jaar cel voor Kerkradenaar

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 9/11/2022 om 17:09
Laatst bewerkt op 9/11/2022 om 17:19

De rechtbank in Maastricht heeft woensdag Maikel B. (30) uit Kerkrade veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Hij werd schuldig bevonden aan het verkrachten van een verstandelijk beperkte vrouw en aanranding van een ander slachtoffer. 

Bovendien achtte de rechter bewezen dat de inwoner van Kerkrade politieagenten had beledigd. Tegen B. was twee weken geleden door de aanklager drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, geëist.  

Uit onderzoek van politie en justitie bleek eerder dat Maikel B. begin vorig jaar in contact kwam met de vrouw die een verstandelijke beperking heeft. B. maakte tijdens een afspraak een selfie met haar waarop het tweetal zoenend te zien was. 

Enige tijd later, op 27 mei vorig jaar, stond B. onaangekondigd bij de vrouw aan de deur en wist zich naar binnen te wurmen. Eenmaal op de slaapkamer probeerde hij volgens justitie gedwongen seks met haar te hebben, maar dit lukte niet.

B. masturbeerde op diezelfde plek, waarna hij er uiteindelijk vandoor ging. Op de plaats delict werden spermasporen van hem aangetroffen. Het slachtoffer was compleet overstuur en schakelde haar hulpverleenster in, die naar de politie stapte.

De Kerkradenaar ontkende twee weken geleden tegenover de rechtbank de verkrachting omdat er volgens hem seks met wederzijdse toestemming had plaatsgevonden. Ook de verdenking van aanranding was volgens hem niet terecht, want er zou volgens B. alleen maar gekust zijn.   

De rechtbank veegde in het vonnis die beweringen echter van tafel. Kasper Regter, raadsman van het slachtoffer dat door Maikel B. volgens de rechter werd verkracht, had gevraagd om duizenden euro's schadevergoeding. Die is toegewezen, aldus Regter tegenover ZO-NWS. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties