Verhoogde surveillance politie na bericht poging kinderontvoering Brunssum

foto: iStock
Gepubliceerd op 13/10/2023 om 10:58
Laatst bewerkt op 13/10/2023 om 12:18

Politieagenten houden sinds donderdag een verhoogde surveillance op en rondom het Treebeekplein in Brunssum. Dit nadat er een bericht op social media was verschenen over een vermeende poging tot kinderontvoering aldaar. Dat bevestigt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente vrijdag tegenover ZO-NWS.  

"Bij deze verhoogde surveillance zijn ook boa's betrokken", legt Van der Wijst verder uit. "Op social media waren donderdag berichten verschenen over een man die een meisje in een auto had proberen te lokken. Hierbij werd zelfs een foto van een mogelijk betrokken auto en een bijbehorend kenteken genoemd", aldus het Brunssumse Hoofd Veiligheid. 

De vader van het bovengenoemde meisje, die het bericht op social media plaatste, laat desgevraagd aan deze omroep weten dat een man "mijn dochter heeft aangesproken om in de auto te komen zitten". "Hij had iets moois voor haar. De politie is geweest en zou een gesprek met hem aangaan." Het is volgens Ger van der Wijst vooralsnog onduidelijk wat er verder gebeurd is in deze kwestie. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties