Verdiende overwinning van Roda JC op koploper Excelsior

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 4/10/2024 om 23:28
Laatst bewerkt op 4/10/2024 om 23:37

Een afgetekende 3-0 stand. Die stond na ruim 90 minuten op het scorebord in het Parkstad Limburg Stadion. En de overwinning had nog groter kunnen zijn als het vizier iets scherper had gestaan, want de Kerkraadse ploeg kreeg kansen te over.

Voor Excelsior stond het pakken van de eerste prijs van het seizoen op het spel - een ticket voor de nacompetitie - maar de Rotterdammers wekten niet de indruk dat ze daar hard voor wilden werken. Daar waar Roda binnen het half uur al zes hoekschoppen wist te versieren en een handje vol kansen kreeg, liepen de Rotterdammers vanaf het begin achter de feiten aan.

Roda JC was veel gretiger en wist zich door ruim 9.000 supporters gesteund. Het eerste doelpunt na ruim een half uur was dan ook een logisch gevolg. Thibo Baeten kon inschieten na een fraaie assist van Tiago Cukur. Niet lang daarna had Joshua Schwirten de 2-0 op zijn slof, maar hij schoot naast. Toch kwam Roda nog voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong door een doelpunt van Patriot Sejdiu.

Na rust stoomde Roda JC door en kwamen er kansen van onder meer Joey Müller, Tiago Cukur en Enrique Pena-Zauner. Maar het was invaller Cain Seedorf die de 3-0 binnenschoot  en daarmee ook zijn eerste doelpunt voor Roda maakte.

Door die overwinning klimt Roda naar de negende plek op de ranglijst. Vanwege interlandwedstrijden speelt Roda JC pas weer over 14 dagen en moet dan naar Den Haag afreizen. In de tussentijd speelt de ploeg wel nog een oefenduel.