Verdachten schietpartij Treebeek zaten ondergedoken in Spaanse hotelkamer

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 29/04/2024 om 07:39
Laatst bewerkt op 29/04/2024 om 08:17

Twee Heerlense mannen die na een schietpartij aan de Schildstraat in Treebeek eerder deze maand waren gevlucht, zaten ondergedoken in een hotelkamer in de Spaanse vakantieplaats Santa Susanna. Daar blijken zij te zijn opgepakt, heeft de Catalaanse politie ’Mossos d’Esquadra’ nu bekendgemaakt.

Die heeft meer details vrijgegeven over de arrestaties die onlangs plaatsvonden op verzoek van de recherche in Zuid-Limburg. Er waren Europese arrestatiebevelen uitgevaardigd.

Uit onderzoek was gebleken dat ze hun toevlucht hadden gezocht in de stad Maresme en van daaruit naar andere locaties in de regio verkasten. Er was informatie binnengekomen dat ze zich hadden verstopt in een hotel aan de Costa Brava.

Spaanse agenten observeerden eerst nauwgezet de situatie, om ervoor te zorgen dat de twee tegelijk kon worden opgepakt met een derde verdachte in Heerlen. De mannen werden overrompeld in hun Spaanse hotelkamer en in de boeien geslagen. Deze operatie werd uitgevoerd door een speciale interventiegroep van de politie.

Het duo werd gezocht nadat het in de nacht van 13 op 14 april betrokken was bij een schietpartij in de Schildstraat in Treebeek, waarbij een 49-jarige man ernstig gewond raakte. Volgens de Spaanse politie wijst alles in de richting van een afrekening tussen rivaliserende bendes. 

De gearresteerde mannen zitten in een Spaanse cel in afwachting van de overlevering naar Nederland. Die zou op korte termijn moeten plaatsvinden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties