Verdachten gooien molotovcocktail politiebureau Heerlen langer vast

foto: iStock
Gepubliceerd op 8/09/2023 om 16:56
Laatst bewerkt op 8/09/2023 om 17:00

De raadkamer van de rechtbank in Maastricht heeft besloten dat de twee verdachten, die zijn betrokken bij het gooien van een molotovcocktail naar het politiebureau in Heerlen, 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven zitten.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de twee mannen (19) uit Heerlen en Hoensbroek juridisch gezien van brandstichting in vereniging met gevaar voor goederen en personen. De brandende molotovcocktail werd in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus over de toegangspoort van het politiebureau aan de Spoorsingel Heerlen, waar de recherche direct daarnaast is gevestigd, gegooid. Niemand raakte gewond.

Op camerabeelden was te zien dat de twee verdachten een fles met benzine vulden bij een tankstation in de buurt. Ook het gooien van de molotovcocktail werd door een camera geregistreerd. Direct na het incident konden de twee mannen aangehouden worden. Een derde verdachte die werd aangehouden is na verhoor heengezonden. Er was geen bewijs dat hij betrokken was bij het incident.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties