Verdachten drugslab Brunssum op heterdaad betrapt bij ‘koken’ xtc-pillen

Foto © ZO-NWS | Track88
Gepubliceerd op 13/04/2023 om 09:36
Laatst bewerkt op 13/04/2023 om 09:50

De twee verdachten die woensdag zijn gearresteerd in een drugslab aan de Rumpenerstraat in Brunssum, werden door politieagenten op heterdaad betrapt bij het ‘koken’ van xtc-pillen.

Naar nu blijkt werd het drugslaboratorium in een voormalige kroeg per toeval ontdekt. Bij politie en gemeente was informatie over zogeheten netmetingen binnengekomen dat er in een ander pand aan de Rumpenerstraat mogelijk werd geknoeid met de elektriciteit.

Toen de politie en Enexis daarom ter plekke een kijkje gingen nemen, werd een vreemde chemische lucht waargenomen aan de achterkant van een naastgelegen pand. Daarom werd de brandweer ingeschakeld. In het pand van waaruit de chemische lucht werd waargenomen, werden de twee bovengenoemde verdachten betrapt terwijl zij bezig waren om xtc-pillen te maken.

Het betrof hier een drugslab in een kleine ruimte. In het andere pand waar geknoeid zou zijn met de elektriciteit werden daarnaast door de speurders tijdens een doorzoeking restanten aangetroffen van een grote hennepplantage. Burgemeester Wilma van de Rijt is voornemens om de twee panden voor zes en drie maanden op slot te doen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties