Verdachten brandstichting Heerlen nog altijd vast, verhoren aan de gang

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 8/12/2021 om 09:02
Laatst bewerkt op 10/12/2021 om 11:39

De drie gepakte verdachten voor de brandstichting in een onbewoond huis aan de Van Rappardstraat in Heerlen op 1 december, zitten nog altijd vast. De verhoren door de recherche zijn nog altijd in volle gang. Dat zegt justitiewoordvoerster Renate Peters woensdag tegen ZO-NWS. 

“Omdat de verhoren nog lopen, kunnen we op dit moment nog niks inhoudelijks zeggen over deze zaak. De verdachten zitten nog altijd vast”, legt Peters verder uit. Eén van de gepakte verdachten is de 43-jarige moeder van het gezin dat eerder meedeed aan de televisieserie Een Huis Vol. 

Het Heerlense gezin deed in 2014 en 2020 mee aan deze NPO-serie, waarin het leven van grote gezinnen wordt gevolgd. De brand in de woning van de familie Quaedackers ontstond vlak na middernacht op de bovenverdieping. Daarbij waren ook harde knallen te horen. Rond half twee diezelfde nacht werden op de A73 ter hoogte van Venlo drie inzittenden van een auto gearresteerd op verdenking van brandstichting.

Naast de opgepakte moeder, werden ook een 34-jarige man uit Venlo en een 16-jarige jongen uit diezelfde stad aangehouden. Het gezin Quaedackers telt in totaal twaalf kinderen. De in brand gestoken woning in de wijk Schaesbergerveld was op het moment van de brand onbewoond. De vader van het gezin overleed twee jaar geleden.
 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties