Verdachten bekladding moskee worden vervolgd

Gepubliceerd op 9/02/2024 om 15:39
Laatst bewerkt op 9/02/2024 om 15:46

De twee mannen die verdacht worden van het bekladden en vernielen van de moskee Nour in Heerlen moeten in juni voor de politierechter verschijnen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Het gaat om twee mannen van 29 en 38 jaar oud uit Heerlen. Ze worden verdacht van discriminatie (groepsbelediging) en openlijke geweldpleging.

In de nacht van maandag op dinsdag werden bij de moskee aan de Kempkensweg racistische leuzen gekalkt. Ook werden ramen ingegooid. Eén van de mannen wordt ook verdacht van een diefstal van levensmiddelen bij een supermarkt afgelopen maandag.

Het OM had vrijdag verzocht om de mannen langer in voorlopige hechtenis vast te houden, maar daar ging de rechter-commissaris niet in mee.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties