Verdachten aanvallen vuilnismannen op vrije voeten

Foto: Facebook
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 22/05/2023 om 13:33
Laatst bewerkt op 22/05/2023 om 13:42

Twee Heerlenaren die verdacht worden van het aanvallen van vuilnismannen zijn zaterdag vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte in de zaak. Dat meldt L1.

Het gaat om een 20-jarige man en een 18-jarige man. De 20-jarige meldde zich vrijdag zelf bij de politie. Ook de 18-jarige is inmiddels op het politiebureau gehoord.

Ze zouden woensdagmiddag op de Euregioweg in Heerlen een vuilniswagen van reinigingsbedrijf Rd4 hebben klemgereden. Daarna werden drie inzittenden bespoten met pepperspray. Een van de vuilnismannen werd uit de wagen getrokken en op straat verder mishandeld. Dashcambeelden van het incident leidden tot veel verontwaardiging op sociale media.

De aanleiding zou een mishandeling van een hond zijn. De twee verdachten zouden daarover zijn aangesproken door een van de vuilnismannen. De twee ontkennen dat, zo zegt hun advocaat Bjorn Jegers. Ze zeggen dat ze ten onrechte werden uitgescholden door de vuilnismannen en dat er een worsteling ontstond.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties