Verdachte zware mishandeling Kerkrade wordt vervolgd

Foto: Facebook
Gepubliceerd op 29/02/2024 om 08:58
Laatst bewerkt op 29/02/2024 om 09:45

Een 20-jarige man die verdacht wordt van zware mishandeling op de Markt in Kerkrade heeft van justitie een dagvaarding gekregen. Dit betekent dat hij later sowieso voor de rechter moet gaan verschijnen.

Woordvoerster Renate Peters van het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de verdachte uit Gulpen-Wittem een 'dagvaarding met gedragsaanwijzing' is opgelegd. "Hij is vrijgelaten, zal later voor de rechter moeten verschijnen en heeft een contactverbod opgelegd gekregen."

In de zaak is ook een minderjarige verdachte aangehouden. Hierover doet het OM geen uitspraken, omdat het een minderjarige betreft.

Bij de desbetreffende mishandeling, die zondagmiddag even voor vieren op de Markt in Kerkrade plaatsvond, werd een 14-jarige jongen door twee mannen met een bromfietshelm op toegetakeld. Van het geweldsincident werden filmpjes gemaakt die op social media gedeeld werden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties