Verdachte in zaak dode man (67) Hoensbroek vrijgelaten

Foto: Track'88
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 23/04/2021 om 12:21
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De 36-jarige Tayfan Ö., die sinds 5 april vastzat in de zaak van een dode man die op diezelfde dag werd gevonden in een tuin aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek, is donderdag vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken vrijdag tegenover ZO-NWS. 

De raadkamer van de rechtbank in Maastricht willigde hiermee het verzoek van de Maastrichtse strafpleiter in. Justitie had gevorderd om verdachter Ö. wel langer in voorlopige hechtenis te houden voor de verdenking mishandeling. "De rechtbank was het met mij eens dat cliënt voor een eenvoudige mishandeling niet nog langer in voorlopige hechtenis moest blijven", aldus Vonken. 

Het 67-jarige slachtoffer werd op maandagavond 5 april dood gevonden in een achtertuin van een appartementencomplex aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Verdachte en slachtoffer hadden diezelfde dag een woordenwisseling gehad omdat eerstgenoemde de woning, waar hij illegaal inwoonde bij het slachtoffer, moest verlaten. 

In de tuin kreeg de Hoensbroekenaar diezelfde maandagavond een hartstilstand. Verdachte Tayfan Ö., die kampt met psychische problemen, werd door politieagenten zittend naast het stoffelijk overschot aangetroffen en opgepakt. 

In eerste instantie ging justitie uit van de verdenking moord, wat niet veel later werd bijgesteld naar mishandeling met de dood tot gevolg. Maar nadat een schouwarts het lichaam van de 67-jarige Hoensbroekenaar nader had onderzocht kwam aan het licht dat hij was overleden aan een hartstilstand. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties