Verdachte vertelde politie waar lichaam Gino was achtergelaten

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 4/06/2022 om 16:26
Laatst bewerkt op 4/06/2022 om 17:23

Verdachte Donny M. (22) uit Geleen heeft de politie verteld waar hij het lichaam van Gino van der Straeten heeft achtergelaten. "Het vervolgens dood aantreffen van Gino heeft ons enorm diep geraakt", zei Xander Beenhakkers van de politie zaterdag tijdens een persconferentie.

De politie kreeg de verdachte vrijdag aan het eind van de middag in beeld. Hij werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woning aan de Opbraakstraat in Geleen aangehouden. Donny M. is een bekende van de politie. Hij zou eerder veroordeeld zijn voor ontucht, blijkt uit onderzoek van ZO-NWS. Of in het geval van Gino sprake is van seksueel misbruik kon of wilde de politie niet zeggen. De verdachte zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt volgende week voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Het onderzoek is nog in volle gang. Zowel de woning van de verdachte en de vindplaats zijn aangemerkt als 'plaats delict'. Dat onderzoek ter plekke duurt volgens de politie nog tot in de nacht.

"Hoop op het terugvinden heeft ons kracht gegeven, maar die verdween vandaag plotsklaps. We doen er alles aan om de familie zo goed mogelijk ondersteunen", zei Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade. "Het is een gebeurtenis die ons diep heeft raakt." 

Hans Verheijen, burgemeester van Sittard-Geleen: "Woorden schieten tekort en intens verdriet overmand ons. Dit alles heeft een grote schok teweeg gebracht in de Geleense gemeenschap."

vermist
Gino van der Straeten (9) werd sinds woensdagavond in Kerkrade vermist. Hij was voor het laatst gezien in een speeltuin aan de Zonstraat. Gino, die in Maastricht woont, verbleef in Kerkrade bij zijn zus. Meteen werd groot alarm geslagen en werden zoekacties op touw gezet. Donderdag werd in Landgraaf zijn step gevonden en vrijdagavond werd in een bos in Kerkrade kleding gevonden. Of die spullen aan hem toebehoren wordt onderzocht.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties