Verdachte van inrijden op politieauto’s Brunssum vrijgelaten

Gepubliceerd op 4/12/2021 om 16:39
Laatst bewerkt op 4/12/2021 om 16:46

De Heerlenaar (20) die op 4 juni dit jaar met een gestolen auto-ambulance in Brunssum inreed op meerdere politieauto’s is op vrije voeten gesteld. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst. Dat bevestigt zijn advocaat Françoise Landerloo tegenover ZO-NWS. 

In de betreffende nacht vond er een achtervolging plaats door Heerlen en Brunssum van een auto-ambulance die gestolen was met daarop een rode Porsche. Diverse politievoertuigen achtervolgden de auto waarbij de bestuurder van de auto-ambulance op de verkeerde weghelft terechtkwam. Rond 4 uur reed hij een persoon op de Prins Hendriklaan bijna aan. Deze persoon liep met een fiets op de stoep en wilde net via het zebrapad aldaar oversteken.

Tijdens de achtervolging raakte de verdachte een aantal voertuigen. Na de achtervolging kon de bestuurder van de gestolen auto-ambulance, de bovengenoemde Heerlenaar, worden aangehouden. “Mijn cliënt wordt verdacht van poging tot doodslag. Omdat zijn voorlopige hechtenis is geschorst, gaat een voor 13 december geplande pro forma-zitting niet door”, aldus Landerloo. 

Wanneer deze zaak inhoudelijk behandeld zal gaan worden door de rechtbank, is op dit moment nog niet bekend. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties