Verdachte straatroof bij Parkstad Limburg Stadion in Bulgarije opgepakt

Dode Roda Stadion Wiebachstraat
Foto © ZO-NWS | Track 88
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/11/2022 om 16:52
Laatst bewerkt op 25/11/2022 om 17:29

De politie heeft een man die betrokken zou zijn geweest bij een straatroof nabij het Parkstad Limburg Stadion in Bulgarije opgepakt. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten. 

Het gaat om een man van om en nabij de 50 jaar die gebruik maakt van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen. De verdachte woont in België. Er wordt nog gezocht naar een tweede verdachte.

Samen met een andere verdachte had de man volgens justitie een afspraak met de 33-jarige Fabian Esser uit Duitsland. De mannen wilde hem een tas met geld uit zijn handen trekken en in hun auto springen. Esser kwam als gevolg daarvan onder de auto terecht en overleefde het incident niet. 

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Limburg heeft eerder dit jaar een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de twee verdachten. Die beloning geldt nog steeds voor de tweede verdachte.

De twee mannen zouden vaker soortgelijke berovingen plegen. Ze doen zich dan voor als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij die interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen. Wanneer slachtoffers met ze afspreken worden ze beroofd van grote sommen geld. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties