Verdachte stenengooiers Landgraaf drie maanden langer in cel

foto: iStock
Gepubliceerd op 29/02/2024 om 17:03
Laatst bewerkt op 29/02/2024 om 17:09

De voorlopige hechtenis van drie jongens (18 en 19 jaar) die stenen gegooid zouden hebben vanaf een brug in Landgraaf op auto's, is donderdag door de raadkamer van de rechtbank verlengd met 90 dagen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Het drietal wordt verdacht van poging tot doodslag in vereniging. De voorlopige hechtenis van de vierde verdachte, een zeventienjarige jongen, werd al eerder geschorst. De vier jongeren werden enige tijd gelegen aangehouden na uitgebreid politieonderzoek. In de nacht van 23 op 24 januari raakte een aantal auto’s in Landgraaf beschadigd, toen ze werden bekogeld met stenen.

Inzittenden van een personenauto hoorden een harde klap op de auto terwijl zij over de Euregioweg reden. Dat gebeurde ter hoogte van de brug bij de Hompertsweg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties