Verdachte schrijft in bajes brief aan gestalkte advocaat: “Ik moest stoppen”

Foto: Facebook politie Brunssum-Landgraaf
Gepubliceerd op 6/12/2023 om 11:19
Laatst bewerkt op 6/12/2023 om 11:38

De man die in voorarrest zit voor het vier maanden lang stalken van een advocaat uit Heerlen, heeft een brief geschreven aan zijn doelwit waarin hij een en ander eist. Dat bevestigt de gestalkte raadsman zelf desgevraagd tegenover ZO-NWS.

“Deze brief was een excuus met daarin een héle grote maar: ik moest stoppen met het bijstaan van een cliënte in een bepaalde zaak en ik was fout bezig”, legt de desbetreffende advocaat, zijn naam is bij de redactie bekend, verder uit.

De stalking vond plaats van februari tot begin juni dit jaar. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd op 5 juni opgepakt. Hij zit achter slot en grendel op verdenking van belaging en is de ex-partner van een vrouw die door de Heerlense advocaat wordt bijgestaan in meerdere procedures.

Het stalken begon met 's morgens bellen, vaak wel tien keer achter elkaar. Daarna breidde dit zich uit met tientallen appjes op dreigende toon, mails, videobellen en berichten met daarin video's. Voor de betreffende Heerlense advocaat was de maat vol toen hij een foto kreeg van de verdachte waarop een vrouw met een kind stond met de tekst 'als dit jouw kind is, dan weet je wat er met haar gaat gebeuren'.

De advocaat nam na het ontvangen van dit bericht meteen contact op met een officier van justitie en deed nog diezelfde dag aangifte van de langdurige stalking. In het onderzoek naar het stalken is door politie en justitie veel moeite gedaan om de gezochte verdachte te traceren. Onder andere zijn telefoon werd afgetapt.

De psyche van deze verdachte in deze zaak is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De inhoudelijke rechtszaak zal naar verwachting begin komend jaar gaan plaatsvinden.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties