Verdachte ripdeal Rodastadion ontkent

Foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 28/02/2023 om 12:29
Laatst bewerkt op 28/02/2023 om 12:49

De verdachte van de ripdeal bij het Rodastadion waarbij Fabian Esser om het leven kwam ontkent elke betrokkenheid. Dat meldt 1Limburg.

De man werd in oktober opgepakt in Bulgarije. Het slachtoffer uit het Duitse Zülpich was naar Kerkrade gekomen omdat verdachte Mateo Z. en zijn zoon een woning van hem wilde kopen. Tijdens het gesprek daarover bleek dat de verdachten ook een groot geldbedrag wilden omwisselen: 100.000 euro voor kleinere biljetten.

Tijdens de overhandiging in de buurt van het stadion graaiden de oplichters vanuit hun auto de koffer met het geld van Esser weg. Het slachtoffer liet zijn tas echter niet los en werd meegesleurd. De man kwam onder de auto en stierf ter plekke.

Mateo Z. moest zich dinsdag voor het eerst verantwoorden voor de rechtbank in Maastricht maar volgens zijn advocaat Guy Weski ontkent hij alle betrokkenheid.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 48-jarige in België wonende man van gekwalificeerde doodslag en diefstal met geweld. Zijn medeverdachte wordt nog gezocht. Er is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de man. De voortvluchtige is de zoon van Mateo en staat internationaal gesignaleerd.

Het duo sloeg zeker vijf keer eerder toe in Limburg. Daarbij maakten de mannen in totaal zo'n half miljoen euro buit.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties