Verdachte ouders ontkennen elke betrokkenheid bij dood Heerlense baby

foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 13/07/2021 om 09:52
Laatst bewerkt op 13/07/2021 om 10:33

De verdachte ouders van de overleden vier maanden baby uit Heerlen hebben tegenover de recherche verklaard niet te weten hoe hun kindje aan het ernstig letsel kwam. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen rondom het onderzoek tegenover ZO-NWS.

Het stel, dat verdacht wordt van doodslag, zit sinds 8 juni achter slot en grendel. 

Verklaring over scenario
Uit vertrouwelijke informatie waar deze omroep over beschikt blijkt dat de verdachten Jordi L. (24) en Gremira S. (21) elke betrokkenheid bij de dood van hun vier maanden oude zoontje Gorgheno ontkennen. Datzelfde geldt voor de eveneens verdachte oma, die vaker op het kindje paste, uit Nieuwstadt. Zij is in een eerder stadium al vrijgelaten. Gremira S. heeft tijdens de verhoren door de recherche wel een mogelijk scenario gegeven waardoor haar zoontje het ernstige letsel kan hebben gekregen, maar justitie gelooft dit volgens ingewijden niet.

Onderzoek NFI
Het NFI onderzoekt op dit moment hoe het ernstige letsel bij de baby moet zijn veroorzaakt. Het Heerlense jongetje Gorgheno werd op 16 januari geboren, maar eind april dit jaar werd de zuigeling door zijn eigen ouders binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. Tijdens medisch onderzoek bleek dat de baby ernstig letsel had. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis. 

Doorzoeking woning
Op dinsdag 8 juni viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel aan de Rietveldstraat in Heerlen. In de tussenwoning werd onder andere uitgebreid (sporen)onderzoek verricht door de afdeling Forensische Opsporing van de politie en een doorzoeking gedaan door de speurders. Ludo Hameleers en Joost Antonides, advocaten van de verdachte ouders en oma, wilden desgevraagd geen enkel commentaar geven op de inhoud van de verhoren van hun cliënten door de recherche. 

Advertenties