Verdachte oppasvader zaak-dode baby Brunssum vrijgelaten

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 3/12/2019 om 10:15
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 09:08

 

De 34-jarige oppasvader die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van baby Fabian in Brunssum in oktober 2017, is vrijgelaten door het gerechtshof terwijl de rechtbank in Maastricht vond dat hij vast moest blijven zitten. Dat bevestigt het OM in Limburg tegenover ZO-NWS.

De oppasvader werd in augustus dit jaar, samen met zijn eveneens verdachte vrouw, voor de tweede keer opgepakt naar aanleiding van het definitieve autopsierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over de toedracht van het overlijden van de vijf maanden oude baby. Na zijn arrestatie werd de voorlopige hechtenis van de man met zestig dagen verlengd.

"De raadsman van de verdachte man heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing van de rechtbank en verzocht de voorlopige hechtenis op te heffen, dan wel te schorsen onder voorwaarden. In hoger beroep is het verzoek van de raadsman tot opheffen van de voorlopige hechtenis afgewezen. Het hof heeft het verzoek tot schorsing wel toegewezen", zegt een justitiewoordvoerder.

De eveneens verdachte vrouw werd eerder al vrijgelaten. Ook zij is nog steeds verdacht van doodslag en zware mishandeling met de dood tot gevolg. Baby Fabian overleed in oktober 2017 na een bezoek in het huis van de oppasouders aan de Bongardstraat. Hij werd onwel en stierf later in het ziekenhuis.

Beide oppasouders hadden tot hun tweede arrestatie altijd enige betrokkenheid bij de dood van baby Fabians ontkend. Het OM laat aan ZO-Nieuws weten niet te willen zeggen of dit inmiddels veranderd is. "Daar doen wij geen uitspraak over. Een eventuele verklaring van de verdachten maakt onderdeel uit van de inhoudelijke zitting."

Het eind-procesverbaal van deze zaak is na ruim twee jaar onderzoek klaar en door justitie ingeleverd bij de rechtbank. Volgens het OM is de eerstvolgende zitting naar verwachting in februari komend jaar.

 

weerfoto november

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties