Verdachte oppasouders: Fabian viel van campingbedje

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 18/01/2021 om 09:55
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De beide verdachte oppasouders uit Brunssum bleven in de rechtbank van Maastricht maandagmorgen ten stelligste ontkennen iets met de dood van de vijf maanden baby Fabian te maken te hebben gehad. 

Verdachte Cynthia van den H. vertelde wat zich volgens haar op die bewuste 11e oktober in 2017 in hun woning aan de Bongardstraat in Brunssum heeft afgespeeld: "Fabian had blauwe handjes en een lijkwit gezichtje. Ik zag dit meteen toen hij binnen werd gebracht en merkte dat er iets niet klopte."

Haar eveneens verdachte Robin van O. zei daarna hierover tegen de rechters: "Cynthia was onze dochter naar school aan het brengen en ik was op de wc. Plotseling riep onze zoon: 'papa, papa, Fabian is aan het huilen en spugen. Toen ik meteen ging kijken zag ik dat hij ook wat bloed spuugde."

Van O. besloot om de vijf maanden oude baby te verzorgen en te wachten op zijn partner. Wanneer Cynthia van den H. daarna de honden gaat uitlaten, springt Robin van O. snel onder douche. "Plotseling hoorde ik een harde klap en gehuil. Ik heb me snel afgedroogd en zag in de woonkamer dat Fabian op de grond lag en dat mijn zoon er half overheen lag", snikte Van O. 

"Ik heb overal gevoeld of Fabian iets had, hem getroost en terug op het campingbedje gelegd. Hij was rustig. Ik denk achteraf gezien dat mijn zoon heeft geprobeerd zich aan het campingbedje op te trekken om Fabian de speen te geven waardoor dit omgekiept is", vervolgde verdachte Brunssumer. 

"Ik ging een boterham maken en keek naar Fabian. Ik zei tegen haar: 'kom eens, ik zie geen beweging meer bij hem'. Er werd besloten te reanimeren, de ouders van Fabian werden gebeld, en daarna de huisarts en alarmnummer 112. De vijf maanden oude baby bleek echter te zijn overleden. 

"Had u Fabian hiervóór al eens geslagen of geschud?" vroeg de rechter aan beide verdachten. Beide Brunssumers beantwoordden dit met een resoluut: "nee." 

Justitie beschuldigt het tweetal ervan onder andere flink door elkaar geschud te hebben met Fabian waardoor de peuter kwam te overlijden. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties