Verdachte oma vrijgelaten in zaak dode baby Heerlen

Het graf van de overleden baby Gorgheno. foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 23/06/2021 om 15:02
Laatst bewerkt op 23/06/2021 om 15:09

De verdachte oma van de aan ernstig letsel overleden baby Gorgheno uit Heerlen is woensdag vrijgelaten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na vragen van ZO-NWS. De ouders van het vier maanden oude jongetje zitten wel nog altijd in de cel en moeten donderdag voor de raadkamer van de rechtbank in Maastricht verschijnen. 

De vrouw uit Nieuwstadt werd in de tweede week van juni opgepakt en zat sindsdien vast op verdenking van doodslag op en zware mishandeling van de vier maanden oude Gorgheno. "Mevrouw blijft wel verdachte, maar vooralsnog is er geen reden om haar langer vast te houden", aldus justitiewoordvoerster Renate Peters woensdag tegenover ZO-NWS. 

Ludo Hameleers, advocaat van de vrijgelaten vrouw uit Nieuwstadt, laat desgevraagd aan deze omroep weten “blij te zijn dat cliënte op vrije voeten gesteld”. “Inhoudelijk mag ik nog altijd niks zeggen want er zitten nog altijd volledige beperkingen op deze zaak”, aldus de ervaren strafpleiter.

De verdachte ouders zijn de 24-jarige Jordi L en zijn 21-jarige partner Gremira S. Het Heerlense kindje werd op 16 januari geboren. maar eind april dit jaar werd de zuigeling met zwaar letsel binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis als gevolg van ernstig letsel.

Op dinsdag 8 juni viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel aan de Rietveldstraat in Heerlen. In de tussenwoning werd onder andere uitgebreid (sporen) onderzoek verricht door de afdeling Forensische Opsporing van de politie en een doorzoeking gedaan door de speurders. Het onderzoek in deze zaak is nog volop bezig. 

Haar advocaat Ludo Hameleers laat desgevraagd aan deze omroep weten “blij te zijn dat cliënte op vrije voeten gesteld”. “Inhoudelijk mag ik nog altijd niks zeggen want er zitten nog altijd beperkingen op deze zaak”, aldus de strafpleiter. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties