Verdachte mensenhandelzaak uit Brunssum dood gevonden

Gepubliceerd op 2/03/2023 om 09:21
Laatst bewerkt op 2/03/2023 om 09:35

Eén van de drie verdachten in een lopend justitieonderzoek naar mensenhandel, die op 14 februari werden opgepakt, is dood gevonden. Het gaat om Ruud M. uit Brunssum. Zijn advocaat Arthur Vonken bevestigt het plotselinge overlijden tegenover ZO-NWS. 

"Mijn cliënt Ruud M. is op 14 februari gearresteerd op verdenking van mensenhandel en nog diezelfde dag voor de eerste keer verhoord, daar was hij al enigszins versuft", legt Vonken verder uit. "De politie heeft hem daarop naar huis gebracht en is hem daags daarna wederom gaan verhoren."

"Dat is ook nog gebeurd, maar niet lang daarna is mijn cliënt dood gevonden. Dit is een heel triest verhaal", aldus de Maastrichtse strafpleiter. Het Openbaar Ministerie (OM) laat via een woordvoerdster weten het overlijden van Brunssumer Ruud M. “niet te kunnen ontkrachten, noch te kunnen bevestigen”. “In beginsel doen wij om privacyoverwegingen geen uitspraken over het overlijden van personen die gelieerd zijn aan onderzoeken naar strafbare feiten, behoudens wellicht die gevallen waarin sprake is van een lopend onderzoek naar dat overlijden”, aldus Peters, die inhoudelijk verder niet kan reageren. 

Ruud M. blijkt een zoon te zijn van één van 's Limburgs beruchtste criminelen ooit, Lou M. uit Arensgenhout. De Brunssumer werd op dinsdag 14 februari aangehouden samen met twee inwoners van Landgraaf. Dit gebeurde na een kortstondig onderzoek door het Team Mensenhandel – Mensensmokkel, als onderdeel van de Vreemdelingenpolitie Limburg. De arrestaties werden gevolgd door twee doorzoekingen in de woningen van verdachten in Landgraaf en Brunssum. 

De doorzoekingen waren vooral gericht op de inbeslagneming van gegevensdragers die informatie/bewijs  kunnen bevatten voor het verdere onderzoek. Tijdens deze doorzoekingen werd een aantal van diefstal afkomstige goederen / materialen in beslag genomen. Verder werden een gestolen personenauto en ruim zes kilo harddrugs in beslag genomen, alsmede drie gaspistolen en een taser.

De twee andere verdachten uit Landgraaf zitten nog altijd in voorarrest. De raadkamer van de rechtbank zal zich donderdag hierover buigen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties