Verdachte Limburgse notaris niet verder vervolgd in fraudezaak door OM

Gepubliceerd op 30/07/2021 om 10:56
Laatst bewerkt op 30/07/2021 om 11:42

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een notaris uit Kerkrade niet verder vervolgen. Hij werd jarenlang verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte en witwassen in een grote Zuid-Limburgse fraudezaak rondom huisjesmelker Joep J.. Dat bevestigt een justitiewoordvoerster vrijdag tegenover ZO-NWS.

De verdenkingen hebben tien jaar boven zijn hoofd gehangen. De betreffende notaris Van T. werd eind maart 2011 namelijk al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij transacties waarbij de Kerkraadse vastgoedhandelaar Joep J. koper of verkoper was. J. was het belangrijkste doelwit van justitie in een langlopend onderzoek met de naam 'Landlord' naar belastingfraude en witwassen in Zuid-Limburg. Omdat hij inmiddels overleden is, is de strafzaak tegen hem automatisch gestopt. 

Sepot
Nu, tien jaar na zijn aanhouding dus, heeft het OM besloten om de zaak tegen de verdachte notaris te seponeren. "Deze beslissing hebben wij genomen omdat de desbetreffende notaris inmiddels niet meer werkt omdat hij met pensioen is én deze zaak zolang geduurd heeft", legt persofficier van justitie Annemarie Kemp verder uit. Jo Marchal, advocaat van de Kerkraadse notaris, moest het niet verder vervolgen van zijn cliënt vrijdag via deze omroep vernemen. 

"Ik had dit wel al verwacht, maar het is goed om dit te weten", aldus de ervaren Maastrichtse strafpleiter. 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties