Verdachte leverancier partij drugsgrondstoffen zaak-Peter van D. gepakt

Foto: iStock
Gepubliceerd op 15/07/2021 om 11:44
Laatst bewerkt op 15/07/2021 om 12:07

De man die verdacht wordt van het verkopen van een grote partij grondstoffen voor de productie van amfetamine aan de Schinveldse topcrimineel Peter van D. is opgepakt. Hij was maandenlang spoorloos. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag tegenover ZO-NWS. 

Voorlopige hechtenis
"De door ons gezochte verdachte is aangehouden en inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris", legt justitiewoordvoerster Renate Peters desgevraagd verder uit. "Hij zal volgende week voor de raadkamer van de rechtbank in Maastricht moeten verschijnen." Peter van D. en medeverdachte Rudi G., een Limburger die in het Duitse grensplaatsje Hillensberg woont, zitten al sinds maart dit jaar vast in deze zaak.

Criminele berichtendienst
 Zij kwamen bij de opsporingsdiensten in beeld nadat criminele berichten van versleutelde berichtendienst SKY ECC enige tijd geleden werden gekraakt. De leverancier van de partij drugsgrondstoffen (MAPA) wist echter enige tijd uit handen te blijven van de opsporingsdiensten, maar is nu dus alsnog gearresteerd. 

Drugssmokkel Spanje
Gewezen drugsbaron Peter van D. en de bovengenoemde Rudi G. worden ook verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 100 kilo coke en een partij hasj en hennep uit Spanje. Die laatste lading werd onderschept.

 

Advertenties