Verdachte leverancier in grote drugszaak Peter van D. is Eindhovenaar 

foto: iStock
Gepubliceerd op 3/09/2021 om 07:42
Laatst bewerkt op 3/09/2021 om 07:48

De man die verdacht wordt van het verkopen van een grote partij grondstoffen voor de productie van amfetamine aan de Schinveldse topcrimineel Peter van D. is de dertigjarige Mourad A. uit Eindhoven. Dat blijkt uit vertrouwelijke politie-informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

A. werd enige tijd geleden gearresteerd en heeft volgens opsporingsbronnen tot op heden gezwegen tijdens het verhoor door de recherche. De Eindhovenaar was maandenlang spoorloos en zit nog altijd vast. 

De verdachte leverancier van de drugsgrondstof Mapa kwam samen met de medeverdachten Peter van D. Uit Schinveld en Rudi G. bij de opsporingsdiensten in beeld nadat criminele berichten van versleutelde berichtendienst SKY ECC enige tijd geleden werden gekraakt. 

Volgens informatie van de recherche gebruikte Mourad A. op SKY ECC de accountnaam 'Doc9up' en nam bij de nickname 'Taxx' aan. Peter van D. uit Schinveld zit al sinds maart vast in deze zaak. 

Medeverdachte Rudi G., een Limburger die in het Duitse grensplaatsje Hillensberg woont, keerde korte tijd geleden niet terug in de gevangenis na een tandartsbezoek en is nog altijd voortvluchtig. 

Gewezen drugsbaron Peter van D. en de bovengenoemde Rudi G. worden ook verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 100 kilo coke en een partij hasj en hennep uit Spanje. Die laatste lading werd onderschept.

Reclame

Advertenties