Verdachte leden drugsbende Parkstad voor de rechter

Gepubliceerd op 24/05/2021 om 13:15
Laatst bewerkt op 24/05/2021 om 13:23

Drie mannen uit onder andere Kerkrade en Heerlen werden op 10 februari gepakt voor drugshandel in Brunssum, witwassen en verboden wapenbezit. Het drietal is sindsdien niet meer op vrije voeten geweest en op 31 mei gaat de rechtbank in Maastricht zich voor het eerst over hun zaak buigen. Dat bevestigt Serge Weening, advocaat van één van de drie verdachten.

Tijdens huiszoekingen in Brunssum, Kerkrade en Roermond vond de politie in de tweede week van februari dit jaar onder andere 600.000 euro cash, vijf kilo harddrugs en een vuurwapen. Alles werd in beslag genomen. 

Ook werden twee hennepplantages aangetroffen, een grote hoeveelheid merkkleding en twee auto’s. Alles werd toentertijd in beslag genomen. Dit onderzoek kwam in de zomer van 2020 op gang.

Toen werd in juni op de Anjelierstraat in Kerkrade een grote partij drugs en vuurwapens gevonden. Het onderzoek dat daarop volgde, leidde tot de de vondst in februari dit jaar. De rechtbank buigt zich op 31 mei tijdens een zogeheten tussentijdse pro forma-zitting over deze zaak.

Reclame

Advertenties