Verdachte brandstichting MiniHaven Brunssum 90 dagen langer vast

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 17:01
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 17:05

Een 43-jarige man uit Brunssum, die verdacht wordt van brandstichting bij de Minihaven in het Schutterspark in Brunssum eind maart, moet negentig dagen langer in voorarrest blijven. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

De brand brak op vrijdagmorgen 29 maart rond vijf uur uit. De horecagelegenheid bij de bootjesvijver werd volledig verwoest. De verdachte verschanste zich tussen de struiken in de directe omgeving en kon mede daardoor al vrij snel worden aangehouden. 

Onderzocht wordt of hij ook iets te maken heeft met andere branden die recentelijk in Brunssum hebben gewoed. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtbank zich inhoudelijk zal gaan buigen over de Minihaven-brand. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties