Verdachte ambtenaar Brunssum donderdag voorgeleid

Foto: OM
Gepubliceerd op 24/11/2021 om 07:37
Laatst bewerkt op 24/11/2021 om 13:48

De opgepakte ambtenaar van de gemeente Brunssum wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het gaat om de 23-jarige E. S., die op de afdeling Burgerzaken werkt. S. werd maandag opgepakt en zit nog steeds vast. Ze wordt verdacht van het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan derden.

In deze zaak is een huis in het Duitse Süsterseel, vlak over de grens bij Jabeek, doorzocht.

Politie-inval
De van schending van het ambtsgeheim verdachte ambtenaar E. S. staat op dit adres ingeschreven. “Ik had maandagmorgen om half tien plotseling acht mensen van de Duitse én Nederlandse politie hier binnen staan. Ze wilden informatie over E. hebben”, bevestigt de hoofdbewoner tijdens een gesprek in de doorzochte woning tegenover deze omroep. 

"Contactverbod"
“Ze hebben echt alles overhoop gehaald dus doorzocht”, vervolgt hij zuchtend zijn verhaal. “Ik schrok me kapot. Een tijd geleden heb ik E. een plezier willen doen en haar bij ons een adres gegeven en nu hebben wij dit aan de fiets hangen. Ik hoop dat wij hier snel van af zijn”, aldus de man. "Het is mij verboden om nog contact met E. te hebben." 

Voorgeleiding
De 23-jarige E. S. is sinds augustus 2017 werkzaam op de afdeling Burgerzaken van de gemeente Brunssum. Zij zit, sinds haar arrestatie maandagmorgen, nog steeds achter slot en grendel, laat woordvoerster Renate Peters namens justitie aan ZO-NWS weten. 

De Rijksrecherche doorzocht maandag de werkplek van de vrouw, waarbij de gemeente Brunssum medewerking verleende.

Advertenties