Verbolgen Sieb Dijkstra neemt advocaat in de arm tegen Fortuna

Gepubliceerd op 4/03/2021 om 17:40
Laatst bewerkt op 4/03/2021 om 18:02

Keeperstrainer Sieb Dijkstra van Fortuna, die na een hooglopend conflict met hoofdtrainer Sjors Ultee sinds woensdag in onmin leeft met de Sittardse club, heeft een advocaat in de arm genomen. Dat bevestigen Dijkstra zelf en zijn raadsman Björn Jegers donderdag tegenover ZO-NWS.  

Dijkstra en Ultee kregen ruzie met elkaar door de kwestie rond de onlangs aangetrokken doelman Piet Velthuizen. De keeperstrainer stelt dat hij het hier niet mee eens was en hier geen toestemming voor gaf. "Ik had een naam van een andere keeper van Rapid Wien doorgegeven, maar ik ben daarover nooit serieus genomen", legt Dijkstra uit. 

Fortuna stelt echter dat voor de komst van Velthuizen naar Sittard wél door iedereen, dus ook door Sieb Dijkstra, akkoord was afgegeven. "Dat is onzin, want dan had ik clubeigenaar Isitan Gün nooit een berichtje hoeven te sturen om een oplossing te regelen en waren deze problemen nooit ontstaan", legt Dijkstra verder uit aan deze omroep. 

"Algemeen directeur Ivo Pfennings heeft mij vandaag (donderdag, red.) opgebeld voor een gesprek donderdag bij de club om een en ander op papier te zetten zodat ik de rest van dit seizoen doorbetaald zal krijgen, maar geen werkzaamheden meer voor Fortuna hoef te verrichten", aldus de keeperstrainer, die de Heerlense advocaat Björn Jegers ingeschakeld. 

"Ik heb mijn cliënt geadviseerd om Fortuna te vragen hun voorstel op papier te zetten en aan ons toe te zenden zodat wij een en ander rustig kunnen bekijken. Nu lijkt het erop, als ik de media volg, dat mijn cliënt de spreekwoordelijke zwarte piet voor dit alles door de club in de schoenen krijgt geschoven", aldus Jegers in een reactie tegenover ZO-NWS. 

Sjors Ultee wilde namens Fortuna, dat inmiddels spreekt over een onwerkbare situatie, verder niet meer reageren op de nog immer voortdurende keeperssoap bij zijn club. Het enige wat hij wel kwijt wilde is: "Sieb weet heel goed dat veel van wat hij verteld niet waar is." 

Advertenties