Vente held van wederom winnend Roda

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/02/2021 om 22:45
Laatst bewerkt op 20/02/2021 om 20:42

Het de laatste weken zeer sterk presterende Roda JC heeft vrijdag bij Helmond Sport, dat eveneens in een sportieve flow zat, met 1-2 verslagen. Goudhaantje van de gasten was invaller Dylan Vente die in de slotfase de winnende treffer maakte. 

Voor hoofdtrainer Jurgen Streppel, zijn assistent Remon Strijbosch en keeperstrainer Rein van Duijnhoven was het duel in Helmond als een soort van thuiskomen. Het drietal was in het verleden lange tijd actief bij de plaatselijke profclub. 

Het drietal op de Kerkraadse trainersbank mocht tegen de ploeg van trainer en voormalig Fortuna-speler Wil Boessen na twaalf minuten al juichen. De in een sterke vorm verkerende Patrick Pflücke wist een zachte voorzet van Thijmen Goppel tot doelpunt om te zetten: 0-1. 

De gasten uit Kerkrade kozen vaker, middels een zogeheten crossbal, voor het 'wapen' aan de rechterkant: de pijlsnelle Goppel. Van hem kwam ook gisteravond weer de nodige dreiging op aanvallend gebied. 

Goppel moest echter met lede ogen toezien dat Arno van Keilegom aan de andere kant de ruststand op 1-1 bepaalde. Na de thee golfde het spel op en neer. Streppel besloot om Ali Messaoud te brengen voor Erik Falkenburg en Dylan Vente voor Fabian Serrarens. 

Vers bloed, in de hoop dat dit een doelpunt en dus een hernieuwde overwinning voor Roda JC zou gaan opleveren. En die goal kwam er. Pflücke nam het doel van de gastheren onder vuur, maar in de rebound was het pas Vente die de bal écht over de lijn wist te krijgen.

Met dit doelpunt wist Roda JC wederom te winnen. En dat mag knap genoemd worden. De Kerkraadse ploeg kan hierdoor steeds meer omhoog kijken. 

Advertenties