Vebego wint Familiebedrijven Award

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 21/04/2022 om 07:09
Laatst bewerkt op 21/04/2022 om 07:21

Vebego in Voerendaal is uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar 2022. De prijs is een initiatief van de Stichting Familie Onderneming om meer aandacht te vragen voor het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. 

Dit jaar werd de award voor de achtste keer uitgereikt. De andere drie finalisten waren Jan Linders, KlokHolding en Koninklijke Otolift. 

De jury roemde schoonmaakbedrijf Vebego om haar governance. "Het bedrijf is een toonbeeld voor succesvolle opvolging binnen familiebedrijven. Innovatie staat binnen dit familiebedrijf hoog op de agenda", is te lezen in het juryrapport.

Ook vinden de juryleden het bewonderenswaardig hoe Vebego in staat is om mensen zo lang aan zich te kunnen binden. "De passie voor de medewerkers is de rode draad bij dit familiebedrijf: ze maken zich hard voor een inclusieve samenleving met betekenisvol werk voor iedereen"

Vebego werd in 1943 opgericht onder de naam Hago. Bij het bedrijf werken ruim 42.000 mensen in facilitaire dienstverlening en zorg, in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Reclame

Advertenties