Vandalen slaan autoruiten kapot in Brunssumse wijk Egge

Foto: © Fred Janssen
Gepubliceerd op 11/01/2022 om 14:03
Laatst bewerkt op 11/01/2022 om 15:55

Diverse auto-eigenaren in de Brunssumse wijk Egge zijn in de nacht van maandag op dinsdag slachtoffer geworden van vandalisme. Bij zes auto’s werden ramen kapot geslagen.

Vier van deze auto’s stonden geparkeerd op de parkeerplaats aan de straat Peerdendries. De overige auto’s stonden in omringende straten.

“Het moet na 0.30 uur zijn gebeurd”, zegt Fred Janssen. “De buren zijn rond die tijd thuis gekomen en toen was er nog niets aan de hand.” Janssen is een van de gedupeerden en werd dinsdagochtend rond 8.00 uur erop attent gemaakt dat zijn autoruiten aan diggelen waren geslagen. “Een buurtbewoner viel het op tijdens de ochtendwandeling met zijn hond. Hij belde aan om het te vertellen”. Echter heeft tot dusver nog niemand in de buurt iets gezien of gehoord.

Janssen vermoedt niet dat het kwajongensstreken zijn van hangjeugd. “Ik woon hier al sinds 1966 en we hebben in deze wijk nog nooit last gehad van hangjongeren.” Volgens hem wilden de verdachten meer dan alleen zinloos dingen kapot maken, want “in bijna elke auto zijn de dashboardkastjes opengemaakt.”

De politie bevestigt dat meerdere aangiftes zijn gedaan in de wijk. “Bij sommige voertuigen is er niet alleen sprake van vernieling, maar ook van diefstal”, zegt politiewoordvoerster Cindy Brouns. “Op dit moment is er nog niemand aangehouden.” De politie is een buurtonderzoek gestart.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties