Vandaag besluit over spoedeisende hulp en intensive care

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Gepubliceerd op 23/04/2024 om 10:45
Laatst bewerkt op 23/04/2024 om 10:48

Vandaag wordt bekend in welk Zuyderland-ziekenhuis de spoedeisende hulp (SEH) en de intensive care vanaf 2030 in de huidige omvang blijft gehandhaafd: in Heerlen of in Sittard-Geleen.

Al sinds medio 2023 wordt daarover gesteggeld door tal van instanties, belangengroeperingen, politici en inwoners van Parkstad. Beide afdelingen in beide ziekenhuizen volledig overeind houden is niet mogelijk door personeelstekort en vanwege de kosten.

Ter geruststelling: beide ziekenhuizen blijven 24 uur zeven dagen per week open met operatiekamers, poliklinieken en dagbehandeling.  Maar de Eerste Hulp wordt straks in een van twee ziekenhuizen afgeschaald. Ambulances met loeiende sirenes rijden dan naar Heerlen of Sittard- Geleen - maar niet meer naar allebei.

Of het plan daadwerkelijk doorgaat valt nog te bezien want de komende zes jaar kan nog veel gebeuren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties