Hoger beroep zaak brute verkrachting aangehouden

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 7/12/2022 om 19:09
Laatst bewerkt op 8/12/2022 om 07:48

Maakte Danny B. uit Brunssum zich in het najaar van 2019 schuldig aan brute verkrachting bij zijn ex-partner, waardoor de vrouw blijvend incontinent werd? Daarover boog het gerechtshof in Den Bosch zich woensdag tijdens het hoger beroep in deze zaak. 

B. werd eind 2020 door de Maastrichtse rechtbank veroordeeld tot vijf jaar cel voor verkrachting, zware mishandeling en mishandeling. Ook kreeg hij toentertijd een contact- en locatieverbod voor de Heerlense wijk Zeswegen opgelegd. De Brunssumer ontkende de aantijgingen echter en besloot beroep aan te tekenen tegen dit vonnis. 

Het voorval vond op 27 oktober 2019 plaats in de Heerlense woning van de vrouw. B. en zijn ex-partner waren destijds voorzichtig hun relatie opnieuw aan het opbouwen. Ze waren samen op een feestje geweest en de Brunssumer mocht mee naar huis. Eenmaal binnen sloeg de sfeer echter om.

Tijdens het hoger beroep werd onder andere een forensisch arts ingeschakeld. Die is deskundige en zal zowel het door het slachtoffer geschetste scenario als ook dat van verdachte Danny B., die stelt dat er sprake was van een ongeluk, bekijken. 

De inhoudelijke behandeling bij het Bossche hof werd woensdag aangehouden tot 26 maart. Danny B. zit sinds zijn veroordeling door de rechtbank 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties