Van fraude verdachte ex-topman Roda weg bij Belastingdienst

Foto: (c) ZO-NWS I Heko Photodesign
Gepubliceerd op 15/02/2021 om 15:17
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Voormalig topman van Roda JC Wim Collard, die door justitie verdacht wordt van hypotheekfraude in de vorm van valsheid in geschrifte en oplichting, is vertrokken bij de Belastingdienst waar hij enige tijd werkte. Dat bevestigt Collard maandag desgevraagd tegenover ZO-NWS.

De voormalig algemeen directeur van de Kerkraadse club zegt hierover: "Ik ben inderdaad weg bij de Belastingdienst. Dit was een besluit van mezelf. Over het onderzoek zelf wil ik helemaal niks zeggen", aldus Collard tegen deze omroep. Medeverdachte Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, is telefonisch eveneens niet al te happig om iets te zeggen.

"Ik ga het hierbij laten", klinkt het al vrij snel aan de andere kant van de lijn. Het besluit van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie om Caanen en Collard te gaan vervolgen, zoals ZO-NWS vorige week naar buiten bracht, is het resultaat van langdurig justitieel onderzoek waarin de FIOD op 11 december 2018 binnenviel in het Parkstad Limburg Stadion.

Ook de woning van Caanen in Spaubeek werd toen doorzocht. Dit onderzoek startte na een anonieme tip over Caanen. In totaal zijn in deze zaak vier personen als verdachten aangemerkt. Ton Caanen zou in 2016 valse loonstroken en werkgeversverklaringen hebben overlegd bij de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop van een villa van ruim 6,5 ton in Spaubeek. Ook zou hij hebben voorgewend dat hij over voldoende eigen vermogen beschikte. Een zakenman zou daaraan hebben meegewerkt door tijdelijk een ton op de rekening van Caanen te stallen. 

Ton Caanen werd in 2017 weggestuurd bij Roda. Tegenwoordig werkt hij bij de Slowaakse voetbalclub FK Senica. Wim Collard vertrok in juni 2018 als algemeen directeur bij Roda JC. 

Advertenties