Van drugshandel verdachte eigenaar transportbedrijf vrijgelaten

foto © ZO-NWS | Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 11/05/2022 om 10:07
Laatst bewerkt op 24/05/2022 om 13:51

De Landgraafse transportondernemer Arie W., die sinds december vorig jaar in de cel zat als verdachte in een groot onderzoek naar drugshandel vanuit Parkstad, is vrijgelaten. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken tegenover ZO-NWS. 

Deze Arie W. speelde volgens justitie een rol bij grootschalige drugshandel. De Kerkradenaar werd genoemd in gekraakte criminele berichten. Zelf heeft de zakenman tot nu toe iedere betrokkenheid ontkend. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten. 

W. is behalve transportondernemer ook handelaar in auto’s. Zijn transportbedrijf grenst aan de loods op de Reeweg in de Landgraafse wijk Abdissenbosch waar een zwaarbewapende politie-eenheid op 12 augustus vorig jaar een inval en uitgebreide doorzoeking deed. In die loods werd een partij  van 47 kilo coke aangetroffen en in beslag genomen.

Een dag eerder werd in Heerlen al een man opgepakt die een verborgen ruimte in zijn auto had, waarin een partij drugs lag. Het onderzoek in deze drugszaak van de Regionale Recherche loopt al sinds juni van vorig jaar. De politie had destijds berichten van criminelen weten te kraken, waaruit bleek dat in de regio Parkstad een bende actief was met de invoer en verkoop van grote hoeveelheden harddrugs. 

Eind augustus vorig jaar kon de politie in Geleen ook een 29-jarige inwoner van Brunssum in de kraag vatten. In de woning van de hoofdverdachte uit Brunssum nam de politie voor ruim twee miljoen euro aan cash geld en waardevolle spullen in beslag. In totaal zijn nu vier personen als verdachten aangemerkt in deze zaak.

Bij de verschillende politieacties werden eerder behalve twee loodsen in Landgraaf ook meerdere woningen in Brunssum, Heerlen en Oirsbeek doorzocht. Bij een van die invallen trof de politie apparatuur aan die werd gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties