Van der Luer: "Roda zal snel moéten gaan scoren"

Gepubliceerd op 15/05/2024 om 10:23
Laatst bewerkt op 15/05/2024 om 10:54

Het is erop of eronder voor Roda JC vrijdagavond in eigen huis (aanvang 20.00 uur) tegen NAC. De Kerkraadse club zal sowieso in deze play-offwedstrijd een 3-1 achterstand moeten goedmaken. Hoe? Oud-Roda-aanvoerder en voormalig spelverdeler Eric van der Luer (58) geeft zijn visie aan ZO-NWS. 

"Roda speelde vorige week vrijdag tijdens de beslissende wedstrijd tegen FC Groningen om promotie niét zoals ze eerder deden", begint Van der Luer zijn relaas. "De Groningers deden dat wél, maar bij Roda heb ik daar weinig van teruggezien. Dat kan de spanning zijn geweest, maar ik sta er te ver vanaf om dat te kunnen beoordelen." 

"Ik moet er wel eerlijkheidshalve bij zeggen dat je als ploeg bij een tegenstander als FC Groningen kúnt verliezen. Vervelend voor Roda was natuurlijk vooral het tijdstip waaróp dit gebeurde", vervolgt de ex-prof die vele honderden wedstrijden voor Roda JC speelde. 

"Afgelopen maandag tegen NAC in Breda speelde de thuisclub meer met de drang voor een goed resultaat dan Roda. Wat er uiteindelijk ook kwam met die 3-1 winst. Zo zie je maar weer dat spelers, trainers en supporters in de play-offs een unieke kans hebben om in een hele korte periode moed te putten en boven zichzelf uitgroeien", legt de tweevoudig international verder uit. 

"Wat betreft de wedstrijd van vrijdag aanstaande tegen NAC kan ik kort zijn: Roda zal heel snel moeten scoren. Dan kan het zeker nog interessant worden. Duurt dat te lang, dan wordt het heel vervelend", aldus van der Luer.   

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties