Van Can viert 60-jarig priesterschap

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 7/04/2022 om 15:24
Laatst bewerkt op 7/04/2022 om 15:25

Emeritus-pastoor Pierre van Can viert deze week zijn 60-jarig priesterschap. Donderdag 7 april, precies 60 jaar na zijn wijding, was er een plechtige mis in de H. Geestkerk in Brunssum-Noord, uit dankbaarheid.

De 84-jarige, geboren Kerkradenaar die meestal 'Pie' genoemd wordt, studeerde theologie aan het Groot Seminarie in Roermond. Na zijn priesterwijding op 7 april 1969 was achtereenvolgens kapelaan in parochies in Steyl, Weert, Roermond. Tussen 1978 en 1983 was Van Can  pastoor van de H. Jozefparochie in Brunssum en gelijktijdig ook kapelaan in de H. Clemensparochie in Merkelbeek. Van 1984 tot 2002 werkte hij voor het bisdom Den Bosch als
pastor/opbouwwerker in Eindhoven.

Toen hij 65 jaar werd ging Van Can met emeritaat en kiest voor Schinveld als woonplaats.Hij woont al een paar jaar in verzorgingshuis Aan de Bleek in Schinveld. Ook daar werd deze week zijn priesterjubileum uitgebreid gevierd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties